Left arrow

Sve novosti

22.4.2024

28. HRVATSKI SIMPOZIJ OSOBA S INVALIDITETOM S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

Predstavnica Udruge invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom grada Duga Resa potpredsjednica Josipa Urem uz ostale predstavnike udruga osoba s invaliditetom s područja Karlovačke županije,predsjednik Mirsad Bećirović i tajnica Romija Radočaj Naglić Udruge slijepih USKA, predsjednica UOSIKAŽU Gordana Jurčević sudjelovali su na 28. hrvatskom simpoziju osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem u organizaciji Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske-SOIH u partnerstvu sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Najveći godišnji skup osoba s invaliditetom o temi „Konvencija UN o pravima osoba s invaliditetom - o nama uvijek s nama – od slogana do realnosti” svojom je nazočnošću uveličao predsjednik RH Zoran Milanović koji se obratio nazočnima. Moderatorica Simpozija je bila predsjednica SOIH-a, Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske ujedno i počasna predsjednica Udruge slijepih USKA Marica Mirić koja je nakon uvodnog govora uručila zahvalnicu Pravobraniteljici za osobe s invaliditetom Anki Slošnjak.

Program simpozija tematski se odnosio na područja: zapošljavanje, inkluzivno obrazovanje, sport za osobe s invaliditetom i položaj žena s invaliditetom.

Drugi dan Simpozija održala se Konferencija „Zajedno znanjem” pod motom „Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati”. Konferencija se održala u okviru Razvojne suradnje u području centara znanja za društveni razvoj, kao rasprava o uključivanju organiziranog civilnog društva iz programskog područja svakog Centra znanja u stvaranje uključive i solidarne Hrvatske, digitalne Hrvatske i zelene i održive Hrvatske.

Simpozij se održavao 27. i 28. studenoga 2023. godine u Hotelu Diplomat u Zagrebu pod pokroviteljstvom predsjednika RH, Ministarstva rada,  mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Zagreba.

Preuzmi PDF na linku:
28. HRVATSKI SIMPOZIJ OSOBA S INVALIDITETOM S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

Možda će vas zanimati