Left arrow

Sve novosti

22.4.2024

Bolji pristup osoba s invaliditetom pravima iz Direktive o žrtvama

Međunarodna konferencija ”Bolji pristup osoba s invaliditetom pravima iz Direktive o žrtvama: preporuke i njihova implementacija” održat će se 24. rujna 2021. godine putem online prijenosa.


Konferencijom završava provedba projekta ”ARVID - Bolji pristup pravima iz Direktive o žrtvama za osobe s invaliditetom“, koji od 1. siječnja 2020. godine izvode Hrvatski pravni centar i Mirovni inštitut iz Slovenije. Provodi se u partnerstvu s hrvatskim Ministarstvom pravosuđa i uprave, Pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom i Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima te slovenskom Udrugom Altra i Varuh človekovih pravic. Projekt je financiran u sklopu programa Pravosuđe Europske unije i kofinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.


U pozivu za sudjelovanje u radu Konferencije ističe se da će se na Konferenciji ukratko predstavili rezultati projekta i zajedničke preporuke za Hrvatsku i Sloveniju. Potom će se Konferencija usmjeriti na raspravu o izazovima/problemima koje su definirale projektne preporuke i o prijedlozima za njihovo rješavanje. Tako će se raspravljati na teme ”Uključivanje osoba s invaliditetom u sustav podrške žrtvama kaznenih djela i prekršaja” i ”Prilagodba postupanja tijela kaznenog i prekršajnog postupka osobama s invaliditetom”.

Preuzmi PDF na linku:
Bolji pristup osoba s invaliditetom pravima iz Direktive o žrtvama

Možda će vas zanimati