Left arrow

Sve novosti

22.4.2024

Članovi upravljačkih tijela UIR-a o strateškom planiranju

Članovi Upravnog i Nadzornog odbora Udruge invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Duga Resa sudjelovali su 29. studenog 2021. godine na radionici strateškog planiranja organiziranoj u okviru redovnih aktivnosti provedbe Programa institucionalne podrške. Na radionici koja je održana u Demokratskom rasadniku Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa aktivno su sudjelovali svi članovi upravljačkih tijela Udruge, predlažući i komentirajući predložene aktivnosti novog strateškog plana Udruge za razdoblje  2022-2025. godine.

Na početku radionice održana je kratka prezentacija o vrsti i važnosti planiranja a nakon toga rasprava o viziji, misiji i ciljevima koje članovi Udruge žele realizirati u slijedeće tri godine. Uz navedeno, članovi upravljačkih tijela Udruge isticali su probleme koji pokazuju da realizacija prava osoba s invaliditetom još uvijek nije zadovoljavajuća, ističući teme koje preko Udruge treba javno prezentirati.

Kao rezultat održane radionice definiran je nacrt vizije, misije i osnovnih ciljeva novog Strateškog plana Udruge, koji bi trebao biti završen do kraja godine. Nacrt vizije Strateškog plana Udruge invalida rada definiran je na slijedeći način: prava osoba s invaliditetom dio su općih ljudskih prava, bez diskriminacije i predrasuda, u društvu senzibiliziranom da prihvati invalidnost kao jednu od mogućih situacija u kojoj se može naći svatko.

Preuzmi PDF na linku:
Članovi upravljačkih tijela UIR-a o strateškom planiranju

Možda će vas zanimati