Left arrow

Sve novosti

22.4.2024

"Edukacija korisnika i osobnih asistenata"

Dana 26.09.2023. godine u prostorijama InovaDR , Jozefinska ulica 27 , Duga Resa održala se edukacija na temu: "Edukacija korisnika i osobnih asistenata za primanje i pružanje usluge osobne asistencije, koja je nužna zbog unapređenja kvalitete usluge osobne asistencije”.

Na edukaciji su sudjelovali djelatnici Udruge invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom grada Duga Resa, korisnici usluge osobne asistencije, te njihove obitelji. Predavač edukacije bila je predsjednica SOIHA, gospođa Marica Mirić, dipl. ing., a edukacija se održala u  sklopu programa „Osiguranje usluge osobnog asistenta osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta Kvalitetniji i bolji život uz podršku.“ dodatka Ugovoru za razdoblje od 01.08.2023. do 31.12.2023, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Edukacija je bila namijenjena osobnim asistentima, korisnicima, te skrbnicima korisnika. Tijekom edukacije dobivene su dobre smjernice  o tome što je posao osobnog asistenta, koja je razlika između njegovatelja,pomoći u kući i osobnog asistenta, koliko je važna dobra komunikacija između korisnika i osobnog asistenta, koje su izazovi i nepredvidive situacije sa kojima se susreću i kako ih savladati,kojih je to 6 vještina pomoću kojih se postaje uspješni osobni asistent i sl.

Preuzmi PDF na linku:
"Edukacija korisnika i osobnih asistenata"

Možda će vas zanimati