Left arrow

Sve novosti

22.4.2024

INFO DAN ZA UDRUGE

Javna ustanova InovaDR za poticanje lokalnog razvoja čiji osnivač je Grad Duga Resa djeluje kao podrška cjelokupnog razvoja područja Duge Rese. Važan faktor u tom razvoju je i civilno društvo. Zbog toga je InovaDR 17. studenoga 2023. godine organizirala Info dan za udruge, gdje je i UIRIOOSIGDR sudjelovala, a zamišljen je kao edukativno druženje radi umrežavanja, razmjene iskustava te upoznavanja s potrebama udruga s područja Duge Rese, te informiranja o natječajima i mogućnostima realizacije tih potreba. Također  putem primjera dobre prakse Pan-a - udruge za zaštitu okoliša i prirode predstavilo se na koji način udruga može razvijati društveno poduzetništvo.

Razgovaralo se o izazovima s kojima se prilikom financiranja udruge susreću te mogućnostima kako ih savladati. Govorilo se i naglasilo o važnosti međusobne suradnje i umrežavanja.

Ivana i Valentina iz udruge Pan, udruga za zaštitu okoliša i prirode podijelile su priču kako se njihova udruga odlučila i započela provoditi društveno-poduzetničke usluge Klijanac i Pup te što im je takvo poslovanje donijelo i koji su im planovi za budućnost. Ovakvi primjeri dobre prakse poticajno djeluju na razvoj civilnog društva.

Preuzmi PDF na linku:
INFO DAN ZA UDRUGE

Možda će vas zanimati