Left arrow

Sve novosti

22.3.2023

"Nacionalni dan invalida rada"

21. ožujka obilježava se Nacionalni dan invalida rada .

Kao zaštitni znak Nacionalnog dana invalida rada odabrana je ruža kojom se želi ukazati na problem (ne)korištenja zaštitnih sredstava na radu. Unatoč njezinoj ljepoti, za ubiranje ruže potrebna su zaštitna sredstva. Iako su zakonom propisane visoke kazne, poslodavci mjere zaštite na radu često ne provode ili ih djelomično provode, a oba slučaja u konačnici nerijetko dovode do nastanka invaliditeta. Organiziranim aktivnostima povodom obilježavanja Nacionalnog dana invalida rada, želimo ukazati na važnost prevencije nastanka invaliditeta upravo provedbom propisanih mjera zaštite na radu.

Ove godine naglasak je stavljen na Petrinju kao grad u kojem se nakon potresa radi na obnovi i gradnji te želimo upozoriti odgovorne na važnost prevencije nastanka novih invalida rada. Također, želimo poslati poruku da se prilikom gradnje pazi na pristupačnost za osobe s invaliditetom.

Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom grada Duga Resa je tradicionalno obilježila Nacionalni dan invalida rada podjelom papirnatih ruža koje su izradile osobe s invaliditetom, članovi naše Udruge ispred Demokratskog rasadnika.

Ove godine šaljemo jasnu poruku „ Invalidi rada Hrvatske snažno potiču obnovu Petrinje“!

Preuzmi PDF na linku:
"Nacionalni dan invalida rada"

Možda će vas zanimati