Left arrow

Sve novosti

22.4.2024

POZIV

UDRUGA INVALIDA RADA I OSTALIH OSOBA S INVALIDITETOM GRADA DUGA RESA poziva invalide rada i ostale osoba s invaliditetom kod kojih je utvrđen treći ili četvrti stupanj invaliditeta da se prijave za korištenje socijalne usluge asistencije osobama s invaliditetom.


Socijalne usluge su pravo osoba kojima treba podrška i skrb društva. A osobna asistencija je socijalna usluga kojom se osigurava pomoć i podrška osobi s invaliditetom u aktivnostima koje ne može izvoditi sama radi vrste istupnja invaliditeta, a koje su joj svakodnevno potrebne u kući i izvan kuće, te pomoć i podrška u komunikaciji i primanju informacija, a u svrhu većeg stupnja samostalnosti i uključenosti u zajednicu, zaštite i osiguravanja ljudskih prava osobe s invaliditetom, kao i ostvarivanja ravnopravnosti s drugima. Usluga je besplatna!


Usluge asistencije osobama s invaliditetom ostvaruju se u suradnji Zavoda za socijalni rad nadležnog prema prebivalištu osoba s invaliditetom, te udrugama osoba s invaliditetom i udrugama koje djeluju u korist osobas invaliditetom.


Usluga se pokreće zahtjevom stranke, i zatim pravo na korištenje usluge ostvaruje  se na temelju rješenja Hrvatskog zavoda za socijalni rad.


Za sve upite zainteresirane osoba mogu se javiti u prostorije Udruge svakim radnim danom od 8-13 sati, na brojtelefona 047/844-790ili na e-mail info@uir-dugaresa.com

Preuzmi PDF na linku:
POZIV

Možda će vas zanimati