Left arrow

Sve novosti

22.4.2024

Radni sastanak sa zamjenicom gradonačelnika Katarinom Srakočić

U okviru nastavka provedbe Programa Institucionalne podrške predstavnici Udruge invalida rada Duga Resa, predsjednik Udruge Ivan Moguš, potpredsjednica Josipa Urem i izvršni direktor Programa institucionalne podrške Mile Sokolić održali su 4. studenog 2021. godine radni sastanak s Katarinom Srakočić, zamjenicom gradonačelnika Duge Rese i Dijanom Jurčević, stručnom suradnicom za pravne poslove i društvene djelatnosti.

Svrha sastanka bila je upoznavanje predstavnika Grada DugeRese s projektima koje Udruga provodi, s posebnim naglaskom na Program institucionalne podrške i obaveze koje iz njega proizlaze.

Predstavnici Udruge pojasnili su važnost suradnje s Gradom u procesu institucionalnog jačanja mehanizama Udruge. Suradnja je bitna s obzirom da se, zbog povećanog priliva sredstava iz različitih programa i angažmana većeg broja osobnih asistenata angažiranih na pružanju pomoći članovima Udruge s teškim invaliditetom, opseg organizacijskih poslova povećao. U skladu s time, često je potrebna i stručna pomoć gradskih službi.

S druge strane, u skladu s odredbama Programa institucionalne podrške, Udruga je u obavezi održati sadašnju razinu financiranja. Stoga joj je u interesu uključiti se kao partner ili suradnik u projekte koje Grad provodi, a odnose se na osobe s invaliditetom s područja Duge Rese i općina koje mu gravitiraju.

Predstavnici Grada istaknuli su da je Udruga do sada imala podršku gradskih službi, te da nema razloga da tako ne bude i dalje, izrazivši interes za suradnju u podizanju organizacijske razine djelovanja Udruge, kao i partnerstvu u projektima koji će podići kvalitetu života invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom s područja Duge Rese.

Preuzmi PDF na linku:
Radni sastanak sa zamjenicom gradonačelnika Katarinom Srakočić

Možda će vas zanimati