Left arrow

Sve novosti

22.4.2024

Suradnja: Radni posjet Matici umirovljenika Duga Resa

U okviru provedbe Programa Institucionalne podrške predstavnici Udruge invalida rada Duga Resa, izvršni direktor Mile Sokolić i administrativna djelatnica Jospia Urem, bili su 20. rujna 2021. godine u radnom posjeti Matici umirovljenika Duga Resa.


S predsjednicom dugoreške Matice umirovljenika Anom Piškurić razgovarali su o iskustvima u upravljanju Udrugom, organizaciji i provedbi različitih aktivnosti koje se priređuju za umirovljenike na području Duge Rese te pripremi i provedbi projekata.


Ana Piškurić istaknula je da se od 2018. godine broj članova Matice umirovljenika Duga Resa znatno povećao i da su se, zahvaljujući odobrenim projektima, proširili programi kroz koje umirovljenici provode slobodno vrijeme. Posebno je naglasila organizaciju radionica na kojima se izrađuju različiti predmeti koje daju kao poklone, zabave za umirovljenike na kojima im dolaze gosti iz drugih krajevate izlete na koje često s umirovljenicima odlaze i ostali žitelji.


Kada je riječ o organizaciji rada Udruge, istaknula je da se upravljačko tijelo Udruge (Izvršni odbor) sastaje jedanput u tri mjeseca, odnosno četiri puta godišnje. Za svaki sastanak članovi dobiju pozive s dnevnim redom i financijska izvješća o sredstvima potrošenim u proteklom razdoblju. O održanim sastancima vode sezapisnici koji se arhiviraju. Predsjednica Udruge naglasila je važnost stalnog uključivanja novih članova i njihovog poticanja na suradnju  kroz pet sekcija Udruge, od kojih svaka ima voditelja.


Uz prijenos iskustava o organizaciji rada Udruge, predsjednica Ana Piškurić izrazila je spremnost za sudjelovanje u partnerskim projektima koji bi doprinijeli podizanju kvalitete života osoba treće životne dobi i osoba s invaliditetom na dugoreškom području.

Preuzmi PDF na linku:
Suradnja: Radni posjet Matici umirovljenika Duga Resa

Možda će vas zanimati