Left arrow

Sve novosti

19.12.2021

Treća radionica o volontiranju

Predstavnici Udruge invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom grada Duga Resa sudjelovali su 13. prosinca 2021. godine na trećoj radionici koju provode u suradnji s Volonterskim centrom Kupa. Radionica je održana na temu ”Potvrda o kompetencijama stečenim kroz volontiranje”.

Na radionici je bilo riječi o o samoevaluaciji, to jest procjeni kompetencija stečenih kroz volontiranje. Istaknuto je da se popunjavanjem te Potvrde omogućava da se znanja i vještine, koje se razvijaju i/ili unapređuju kroz volonterski angažman, stave u okvir koji će biti vidljiv i prepoznat u Hrvatskoj i Europskoj uniji.

Potvrda o kompetencijama stečenim kroz volontiranje je alat za prepoznavanje i priznavanje kompetencija, odnosno dokument kojim se potvrđuje sudjelovanje volontera/ke, opisuju se aktivnosti/zadaci koje je obavljao/la te što je volonter/ka naučio/la ili razvio/la tijekom volontiranja. Pritom se kao okvir koriste ključne kompetencije za cjeloživotno učenje.

U okviru proteklih radionica pod vodstvom Volonterskog centra Kupa razvijena je jedna imaginarna volonterska akcija, koja je na gtrećoj radionici predstavljena, a tko zna - možda postane i stvarnost ...

Preuzmi PDF na linku:
Treća radionica o volontiranju

Možda će vas zanimati