Left arrow

Sve novosti

22.4.2024

Tribina u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom grada Duga Resa 5. prosinca 2022. godine održala je tribinu u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom - 3. prosinca, u sklopu provedbe programa "Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva", trogodišnji program za razdoblje 2020.-2023. godine pod nazivom "Zajedno smo jači".

Tribina je održana s ciljem informiranja o problemima s kojima se susreću osobe s invaliditetom i postavljanja temelja za poboljšanje razine kvalitete socijalne skrbi te unaprjeđenja kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovim socijalnim uključivanjem u zajednicu.

U sklopu tribine Udruga je predstavila i kampanju pod nazivom "Želiš li se mijenjati za mjesto", kojoj je glavni cilj osvijestiti građane da ne parkiraju svoje automobile na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom. U sklopu kampanje izrađene su fotografije osoba s invaliditetom, koje će biti postavljene uz prometne znakove koji označavaju parkirna mjesta za osobe s invaliditetom. Na taj način poslužiti će kao opomena vozačima koji parkiraju na ta mjesta.

Kampanja je započela još 2019. godine u Splitu i provodi se kontinuirano u više Hrvatskih gradova, a pohvalio ju je i Europski parlament. Grad Duga Resa ima oko 50 parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom, ali nisu sva odgovarajuće smještena. Kroz mjesec dana postavit će se 15 tabli, tamo gdje to bude moguće s obzirom na trenutne cestovne radove. Vjerujemo da će nakon radova biti olakšan pristup osobama s invaliditetom do pojedinih ustanova.

Ovu kampanju Udruga provodi u suradnji sa Gradom Duga Resa koji je i financijski pomogao u izradi tabli. S Gradom Duga Resa Udruga i inače ostvaruje izvrsnu suradnju. U Udruzi vjeruju da zajedno mogu Duga Resu učiniti boljim mjestom za život svih njenih građana, a pogotovo osoba s invaliditetom. I zato "Ništa o nama bez nas".

Udruga se zahvaljuje i PU Karlovačkoj te načelniku PPRP Karlovac Davoru Boljkovcu na iskazanoj  podršci kampanji.

Zahvaljuje se i brojnim gostima, predstavnicima Županije, Grada i ostalih institucija, kao i predstavnicima dragih prijateljskih Udruga koji su došli i podržali UIR Duga Resa. U udruzi ističu: "Puno nam to znači. Zajedno možemo učiniti ovaj svijet boljim.".

Preuzmi PDF na linku:
Tribina u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Možda će vas zanimati