Left arrow

Sve novosti

9.2.2022

Uključite se u kampanju "Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama“

Savez osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) poziva vas da se uključite u kampanju "One Billion Rising“ - "Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama“.

SOIH - Mreža žena s invaliditetom i ove godine uključila se u Kampanju, u suradnji s ostalim ženskim mrežama koje djeluju u cilju promicanja ženskih ljudskih prava.

Fotografirajte ženu s invaliditetom i drvo (uz drvo, ispred drveta ili da ga grli). Također, bit će nam značajna podrška i fotografije “zdravih” žena, a posebno muškaraca. Fotografije dostavite SOIH-u do četvrtka 10. veljače u 16 sati, a uz fotografiju napišite i svoju poruku.

SOIH će sve fotografije objediniti i prikazivati od 14. veljače u okviru zajedničke Kampanje. Boja Kampanje je crvena te molimo da, kao što možete vidjeti na slikama u prilogu, svaka žena stavi neki crveni detalj.

Kampanja "One Billion Rising“ - "Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama“ globalna je kampanja usmjerena na podizanje svijesti o raširenosti nasilja nad ženama i djevojčicama i njegovom sprječavanju. Kampnja se provodi već desetu godinu i zbog svog značaja prerasla je u svjetski pokret.

Ove godine Kampanja u fokus stavlja nasilje nad ženama i uništavanje planeta Zemlje, ali i povezanost i brigu žena u zaštiti okoliša. Poziva na umjetnički otpor nasilju - nasilju nad ženama, njihovim tijelima i nad "jedinstvenim tijelom” - našom Zemljom.

Izvor: Savez osoba s invaliditetom Hrvatske

Preuzmi PDF na linku:
Uključite se u kampanju "Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama“

Možda će vas zanimati